Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbscheesecake är en härlig sommartårta, en drömtårta för alla som älskar cheesecake och jordgubbar.
Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret för hand eller i en mixer. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten.
Mixa jordgubbarna med sockret. Blanda ner det smälta gelatinet. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en smet. Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.
Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen ca 5 timmar. Ta ut den ca 40 min före servering.
Garnera cheesecaken med jordgubbar och citronmeliss och servera.
Recept Eva Nordlinder, Hembakat