Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake är en härlig sommartårta, en drömtårta för alla som älskar cheesecake och jordgubbar.

Jordgubbscheesecake
Jordgubbscheesecake
Jordgubbscheesecake
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 12digestivekex

Fyllning

  • 4gelatinblad
  • 350 gjordgubbar- + 200 g i små bitar
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 200 gfärskost- naturell

Garnering

  • jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret för hand eller i en mixer. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten.

  3. Mixa jordgubbarna med sockret. Blanda ner det smälta gelatinet. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en smet. Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.

  4. Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen ca 5 timmar. Ta ut den ca 40 min före servering.

  5. Garnera cheesecaken med jordgubbar och citronmeliss och servera.

  6. Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?