Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbspizza med smulpaj. En ljuvlig sommardröm! Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg in degen i kylen ca 12 timmar.
Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.
Smuldeg: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två bitar. Kavla eller tryck ut bitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller bred på fyllningen.
Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Fördela skivorna över pizzorna. Strö över smuldegen. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills det fått fin färg 6–7 min.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Ringla honung på pizzorna och strö över citronskal. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.