Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbscheesecake på mandelskorpsbotten

Gott att strö över lite mandelflarn på toppen om man gillar mandelsmaken extra mycket.

Jordgubbscheesecake på mandelskorpsbottenJordgubbscheesecake på mandelskorpsbottenJordgubbscheesecake på mandelskorpsbotten
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 300 gmandelskorpor
  • 75 gsmör
  • 1 ljordgubbar- frysta
  • 200 gphiladelphia
  • 2,5 dlkesella
  • 34 mskflorsocker
  • 3gelatinblad
  • 0,5 ljordgubbar- färska
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa mandelskorporna i en matberedare till ett fint mjöl.

  3. Smält smöret och blanda ner i mandelskorpsmjölet.

  4. Fördela skorpblandningen en smord form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.

  5. Tina jordgubbarna och lägg i en skål. Mixa med en stavmixer. Det är gott om det är lite bitar kvar.

  6. Blanda ner osten och kesellan och smaka av med florsocker.

  7. Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem tillsammans med en matsked vatten i en kastrull på svag värme. Vispa hastigt ner gelatinet i smeten.

  8. Häll jordgubbsblandningen över kakbotten och låt stå kallt i kylskåp cirka 4 timmar före servering. Går också utmärkt att göra dagen innan. Garnera med jordgubbar och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök