Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gott att strö över lite mandelflarn på toppen om man gillar mandelsmaken extra mycket.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandelskorporna i en matberedare till ett fint mjöl.
Smält smöret och blanda ner i mandelskorpsmjölet.
Fördela skorpblandningen en smord form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
Tina jordgubbarna och lägg i en skål. Mixa med en stavmixer. Det är gott om det är lite bitar kvar.
Blanda ner osten och kesellan och smaka av med florsocker.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem tillsammans med en matsked vatten i en kastrull på svag värme. Vispa hastigt ner gelatinet i smeten.
Häll jordgubbsblandningen över kakbotten och låt stå kallt i kylskåp cirka 4 timmar före servering. Går också utmärkt att göra dagen innan. Garnera med jordgubbar och mynta.
Recept från Mitt kök