Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Här är en cheesecake och kladdkaka i ett. Toppa den goda chokladbottnen med en färskostkräm med passionsfrukt och jordgubbar, detta recept på en svalkande cheesecake är en given succé. Perfekt att unna sig en het sommardag!

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbottenJordgubbscheesecake på kladdkaksbottenJordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
Ove Lindfors

Kladdkaksbotten

  • 100 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 2 stägg

Cheesecake fyllning

  • 5 stpassionsfrukter
  • 200 gphiladelphia- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 stäggulor
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dljordgubbar- mosade

Garnering

  • jordgubbar- färska

Gör så här

  1. ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

  5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

  6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Fantastiskt god frusen jordgubbscheesecake med vit choklad!

Recept från Mitt kök