Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sommarens mest praktiska jordgubbstårta! En klassisk jordgubbscheesecake slår aldrig fel till eftermiddagsfikat.
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Ställ formen i kylen i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Blanda ost, citronskal och vaniljfrön. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.
Topping: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme, låt svalna något. Ringla gelén över bären. Ställ kakan i kylen tills gelén stelnat.
Recept från Mitt kök