Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk jordgubbscheesecake

Sommarens mest praktiska jordgubbstårta! En klassisk jordgubbscheesecake slår aldrig fel till eftermiddagsfikat.

Klassisk jordgubbscheesecakeKlassisk jordgubbscheesecakeKlassisk jordgubbscheesecake
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 125 gsmör
  • 250 gdigestivekex

Fyllning

  • 400 gphiladelphia
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 2ägg
  • 3 mskströsocker

Topping

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskflorsocker
  • 1 ljordgubbar- ca
  • 1glas- röd vinbärsgelé, cirka 200 g
  • 2 tskvatten

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Ställ formen i kylen i cirka 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Fyllning: Blanda ost, citronskal och vaniljfrön. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.

  6. Topping: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kallna.

  7. Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme, låt svalna något. Ringla gelén över bären. Ställ kakan i kylen tills gelén stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök