Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbscharlotte

Ljuvlig dessert! Jordgubbscharlotte med rulltårta i botten och toppad med creme cheese och färska jordgubbar. Tips: Smaksätt jordgubbscharlotten med lite likör eller koncentrerad flädersaft. Ringla då 1-2 msk över rulltårtskivorna, som ligger i skålens botten.

Jordgubbscharlotte
Jordgubbscharlotte
Jordgubbscharlotte
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 askarjordgubbar- 1 liter
  • 1rulltårta (kaka)- med jordgubbssmak

Kräm

  • 2äggvitor
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 250 gcream cheese- till exempel Philadelphia

Till garnering

  • 2 mskflorsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke.

  2. Mät upp äggulor och socker i en bunke och vispa ihop vitt och krämigt. Blanda i cream cheese med elvisp. Tillsätt äggvitevispet och vänd ner det försiktigt i smeten med hjälp av slickepott tills det blir en slät kräm.

  3. Snoppa och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor.

  4. Lägg rulltårtbitarna i bottnen och längs kanten i en rund serveringsskål. Lägg i cirka ¾ delar av jordgubbarna. Fördela över krämen. Täck med plastfilm och ställ i kylen 1-2 timmar. Garnera med resten av jordgubbarna och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Ljuvlig dessert! Jordgubbscharlotte med rulltårta i botten och toppad med creme cheese och färska jordgubbar. Tips: Smaksätt jordgubbscharlotten med lite likör eller koncentrerad flädersaft. Ringla då 1-2 msk över rulltårtskivorna, som ligger i skålens botten.

Recept från Mitt kök