Ljuvlig dessert! Jordgubbscharlotte med rulltårta i botten och toppad med creme cheese och färska jordgubbar. Tips: Smaksätt jordgubbscharlotten med lite likör eller koncentrerad flädersaft. Ringla då 1-2 msk över rulltårtskivorna, som ligger i skålens botten.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 askarjordgubbar- 1 liter
1rulltårta (kaka)- med jordgubbssmak
Kräm
2äggvitor
2äggulor
1 dlströsocker
250 gcream cheese- till exempel Philadelphia
Till garnering
2 mskflorsocker
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke.
Mät upp äggulor och socker i en bunke och vispa ihop vitt och krämigt. Blanda i cream cheese med elvisp. Tillsätt äggvitevispet och vänd ner det försiktigt i smeten med hjälp av slickepott tills det blir en slät kräm.
Snoppa och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor.
Lägg rulltårtbitarna i bottnen och längs kanten i en rund serveringsskål. Lägg i cirka ¾ delar av jordgubbarna. Fördela över krämen. Täck med plastfilm och ställ i kylen 1-2 timmar. Garnera med resten av jordgubbarna och sikta över florsocker.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,3 · 3 röster)
Ljuvlig dessert! Jordgubbscharlotte med rulltårta i botten och toppad med creme cheese och färska jordgubbar. Tips: Smaksätt jordgubbscharlotten med lite likör eller koncentrerad flädersaft. Ringla då 1-2 msk över rulltårtskivorna, som ligger i skålens botten.