Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smält smöret tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, cirka 25x50 centimeter.
Bred sylten över halva kakan på längden och vik över den ofyllda sidan. Skär tvärsöver i cirka 2 centimeter breda remsor. Dela dem på längden, men låt dem hänga ihop högst upp. Vrid dem och gör en lös knut.
Jäs under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225–250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter.
Låt bullarna kallna på galler under duk.
Recept från Mitt kök