Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsbakelser med punschgrädde

Recept på lättbakade och festliga jordgubbsbakelser. Bakelserna blir härligt sega och har kraftig mandelsmak förstärkt med bittermandel.

Jordgubbsbakelser med punschgrädde
Jordgubbsbakelser med punschgrädde
Jordgubbsbakelser med punschgrädde
Jordgubbsbakelser med grädde Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 4bittermandlar
  • 150 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlljus sirap
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 krmsalt

Fyllning

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskpunsch
  • 1 ljordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Mal även bittermandeln.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, sirap, ägg, mjölet, blandat med bakpulver, och salt. Rör till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i 10 hål i en smord muffinspanna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Ta ut och tryck till kakorna i mitten så att det bildas en fördjupning. Låt kakorna svalna innan de lossas från formen och får kallna på galler.

  4. Fyllning: Vispa grädden med punschen. Snoppa och halvera hälften av jordgubbarna. Spritsa eller klicka grädden i formarna och toppa med halverade jordgubbar. Servera med resterande jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?