Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättbakade och festliga jordgubbsbakelser. Bakelserna blir härligt sega och har kraftig mandelsmak förstärkt med bittermandel.
Sätt ugnen på 200°. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Mal även bittermandeln.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, sirap, ägg, mjölet, blandat med bakpulver, och salt. Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i 10 hål i en smord muffinspanna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Ta ut och tryck till kakorna i mitten så att det bildas en fördjupning. Låt kakorna svalna innan de lossas från formen och får kallna på galler.
Fyllning: Vispa grädden med punschen. Snoppa och halvera hälften av jordgubbarna. Spritsa eller klicka grädden i formarna och toppa med halverade jordgubbar. Servera med resterande jordgubbar.