Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med en frasig marängbotten och två lena mousser kommer den här läckra sommartårtan garanterat att göra succé. Tårtan är dessutom praktisk eftersom den ska frysas in, som en glasstårta.
Lägg marängen i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter.
2 Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
Vispa grädden och vänd ner lite i chokladsmeten. Vänd därefter ner resten.
Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så att den rinner runt bottnen. Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmoussen: Rensa jordgubbarna och mixa till en puré. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och dra från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
Vispa grädden och vänd ner i jordgubbspurén.
Häll jordgubbsmoussen i formen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med jordgubbar, hyvlad vit choklad och mynta.
Recept från Mitt kök