Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbar och rabarber är en fin kombo och passar utmärkt i en paj. Servera med fin vaniljglass och salt kolasås.
Mixa vetemjöl, smör i bitar, florsocker och salt till smulor. Tillsätt äggula och vatten. Fortsätt mixa till det bildas en degboll. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Täck med plast och ställ i kylen 30 minuter. Spara resten av degen i en plastpåse i kylen. Sätt ugnen på 225 grader.
Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda strax under mitten i ugnen, cirka 10 minuter.
Fyllning: Ansa och skär jordgubbar och rabarber i bitar. Blanda med potatismjöl, vaniljpulver och strösocker i en bunke. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet. Smula resterande pajdeg över fyllningen. Grädda strax under mitten i ugnen, cirka 25 minuter. Sikta över florsocker vid serveringen.
Kolasås: Varm karamelliserad mjölk i en kastrull under omrörning och tillsätt flingsaltet. Servera till pajen med vaniljglass.
Recept från Mitt kök