Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En perfekt dessert att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa mousse strax före servering.
Börja med chokladmoussen. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över den hackade chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills den är riktigt kall, gärna över natten.
Skala ev rabarbern, om den är grov, och skiva tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna. Fördela i åtta glas.
Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.