Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- och rabarbermums

En perfekt dessert att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa mousse strax före servering.

Jordgubbs- och rabarbermumsJordgubbs- och rabarbermumsJordgubbs- och rabarbermums

Ingredienser

  • 200 grabarber
  • 400 gjordgubbar
  • 0,5 dlråsocker
  • 1,5 dlvatten

Chokladmousse

  • 100 gvit choklad
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Börja med chokladmoussen. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över den hackade chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills den är riktigt kall, gärna över natten.

  2. Skala ev rabarbern, om den är grov, och skiva tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna. Fördela i åtta glas.

  3. Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?