Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- och ­mangodessert

Sött och syrligt gifter sig underbart bra. Avsluta med en smakfull dessert med jordgubbar, mango, limcello och mascarponegrädde.

Jordgubbs- och ­mangodessert
Jordgubbs- och ­mangodessert
Jordgubbs- och ­mangodessert
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar- delade. Spara 8 stycken till dekoration
  • 1mango- i bitar
  • 250 gmascarpone
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 dllimoncello (citronlikör)
  • 2 mskvit sirap
  • 2 mskvatten
  • 8savoiardikex
  • citronmeliss
  • 2 rutor vit choklad- riven

Gör så här

  1. Blanda mascarpone med 3 matskedar limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen.

  2. Fördela hälften av jordgubbarna och mangon i glasen. Blanda resten av limoncellon med vit sirap och vatten.

  3. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.

  4. Lägg resten av frukten och bären och resten av mascarponeblandningen i glasen. Toppa med riven vit choklad, jordgubbar och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök