Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacotta, som måste förberedas en dag före serveringen, är den perfekta bjud-desserten. Här har gräddkrämen fått smak av kokos och jordgubbsskiktet ovanpå har en frisk syrlighet av vin.
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull.
Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädd- och kokosblandningen. Blanda utan att det skummar sig. Låt svalna en stund.
Fyll smeten i 10 små vattensköljda glas (ca 1 dl). Låt dem stå i kylen minst 2 timmar för att stelna innan jordgubbsjellyn hälls på.
Jordgubbsjelly: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och rör ner dem i jordgubbslagen. Sila lagen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Skölj och rensa de hela jordgubbarna. Skär dem i små tärningar och blanda ner dem i sockerlagen. 7. När pannacottan har stelnat i kylen (efter minst 2 timmar), häll ett lager jordgubbsjelly på varje och låt stå och stelna i kylen ytterligare ca 2 timmar.
Rostad kokos: Sätt ugnen på 250°. När ugnen är varm sätt in den hela kokosnöten 20-30 minuter. Den ska spricka i skalet!
Knacka och ta bort det tjocka skalet. Det tunna skalet skalas bort med en skalare. Sänk ugnsvärmen till 125°.
Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel. Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugnen tills de torkat och fått lite färg, 20-30 minuter.
Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter före servering. Servera med rostade kokosskivor och eventuellt tunna chokladcigarrer eller lite hyvlad mörk choklad.