Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi har valt att inte göra saften så söt som rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.
Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare, se till att det vita inte kommer med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal och saft i en kastrull.
Skölj jordgubbarna – de behöver inte rensas. Lägg ner dem i kastrullen och häll på vattnet
Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter, mosa ev jordgubbarna mot kanten med en mosstöt.
Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.
Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.