Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- och apelsinsaft

Vi har valt att inte göra saften så söt som rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.

Jordgubbs- och apelsinsaft
Jordgubbs- och apelsinsaft
Jordgubbs- och apelsinsaft

Ingredienser

  • 3apelsiner
  • 2 ljordgubbar
  • 4 dlvatten
  • 4 dlströsocker

Gör så här

  1. Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare, se till att det vita inte kommer med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal och saft i en kastrull.

  2. Skölj jordgubbarna – de behöver inte rensas. Lägg ner dem i kastrullen och häll på vattnet

  3. Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter, mosa ev jordgubbarna mot kanten med en mosstöt.

  4. Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.

  5. Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.

Vad tyckte du om receptet?