Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- & nektarinflarn med mascarponekräm

Underbar dessert med jordgubbar och nektariner. Smaken av mascarpone och mynta passar perfekt till.

Jordgubbs- & nektarinflarn med mascarponekräm
Jordgubbs- & nektarinflarn med mascarponekräm
Jordgubbs- & nektarinflarn med mascarponekräm
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- 250 g
  • 4nektariner
  • 8jordgubbar
  • 1 mskpotatismjöl
  • 2 mskflorsocker

Mascarponekräm

  • 150 gmascarpone
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5lime- rivet skal
  • 12 mskmynta- hackad

Till servering

  • florsocker
  • 1lime- limezest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda. Dela den i åtta rektangulära plattor. Vik upp och tryck till en smal kant runtom på varje del.

  2. Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga plattorna med en gaffel och förgrädda plattorna i 10 minuter i mitten av ugnen.

  3. Skölj nektariner och jordgubbar. Dela, kärna ur nektarinerna och gröp ur fruktköttet med en sked ur skalhalvan. Skär dem i tunna skivor. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor. Blanda frukt och bär med potatismjöl och florsocker i en skål.

  4. Fördela blandningen på smördegsplattorna. Fortsätt gräddningen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

  5. Mascarponekräm: Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt i en bunke. Tillsätt limeskal och mynta.

  6. Spritsa en klick kräm på varje flarn och strö över florsocker och limezest vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök