Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar dessert med jordgubbar och nektariner. Smaken av mascarpone och mynta passar perfekt till.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda. Dela den i åtta rektangulära plattor. Vik upp och tryck till en smal kant runtom på varje del.
Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga plattorna med en gaffel och förgrädda plattorna i 10 minuter i mitten av ugnen.
Skölj nektariner och jordgubbar. Dela, kärna ur nektarinerna och gröp ur fruktköttet med en sked ur skalhalvan. Skär dem i tunna skivor. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor. Blanda frukt och bär med potatismjöl och florsocker i en skål.
Fördela blandningen på smördegsplattorna. Fortsätt gräddningen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Mascarponekräm: Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt i en bunke. Tillsätt limeskal och mynta.
Spritsa en klick kräm på varje flarn och strö över florsocker och limezest vid serveringen.
Recept från Mitt kök