Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En läskande härlig sommardryck med lätt vinägersyra. Fräscht och spännande. De torkade hibiskusbladen ger sirapen en härlig djupröd färg. Bladen finns att köpa i välsorterade tebutiker eller på nätet.
Snoppa och hacka jordgubbarna. Blanda jordgubbar, socker, vinäger och hibiskusblad i en bunke. Låt sockret lösas upp, rör om då och då. Ställ vätskan i kyl i 2 dygn.
Sila bort jordgubbarna genom en -finmaskig sil, pressa ut all saft med en sked.
Häll shruben i en rengjord flaska eller burk. Förvara i kyl.
Häll ca 2 msk shrub i ett glas med krossad is och fyll upp med med kolsyrat vatten. Rör om och servera.