Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- och hibiskusshrub

En läskande härlig sommardryck med lätt vinägersyra. Fräscht och spännande. De torkade hibiskusbladen ger sirapen en härlig djupröd färg. Bladen finns att köpa i välsorterade tebutiker eller på nätet.

Jordgubbs- och hibiskusshrubJordgubbs- och hibiskusshrubJordgubbs- och hibiskusshrub
Jordgubbs- och hibiskusshrub. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dläppelcidervinäger- ekologisk
  • 2 mskhibiskusblad- torkade

Tillbehör

  • is- krossad
  • kolsyrat vatten

Gör så här

  1. Snoppa och hacka jordgubbarna. Blanda jordgubbar, socker, vinäger och hibiskusblad i en bunke. Låt sockret lösas upp, rör om då och då. Ställ vätskan i kyl i 2 dygn.

  2. Sila bort jordgubbarna genom en -finmaskig sil, pressa ut all saft med en sked.

  3. Häll shruben i en rengjord flaska eller burk. Förvara i kyl.

  4. Häll ca 2 msk shrub i ett glas med krossad is och fyll upp med med kolsyrat vatten. Rör om och servera.

Vad tyckte du om receptet?