Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En maffig jordgubbstårta där bottnarna kan bakas dagen innan. En riktig sommarklassiker med fläder och jordgubbar med riven kokos i botten.
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter. Smörj kanterna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop mjöl, kokos och bakpulver. Vänd ner det omväxlande med smörmjölken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Känn efter med en provsticka att kakan är färdiggräddad. Låt den kallna.
Fyllning: Vispa grädden fluffig tillsammans med 4 msk flädersaft. Snoppa och skölj jordgubbarna. Skär dem i halvor eller fjärdedelar.
Skär kakan i två bottnar. Lägg den undre med snittytan uppåt på ett tårtfat och droppa över 1/2 dl flädersaft. Lägg på hälften av jordgubbarna och klicka över hälften av grädden.
Lägg på nästa botten med snittytan nedåt och toppa med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera tårtan med fläderblommor.