Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbar och mango med pistasch och dadelsirap

Superenkel, fräsch och vacker dessert. Mangon ska vara mogen och se till att välja den godaste vaniljglassen. Dadelsirap har en mustig söt smak men kan bytas ut mot agavesirap eller lönnsirap.

Jordgubbar och mango med pistasch och dadelsirapJordgubbar och mango med pistasch och dadelsirapJordgubbar och mango med pistasch och dadelsirap
Jordgubbar och mango med pistasch Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 1mango
  • 0,5 dlpistaschnötter utan skal
  • 4 kulorvaniljglass
  • 2 mskdadelsirap- eller flytande honung

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skala mangon och skär bort den platta kärnan i mitten. Skär jordgubbar och mango i tunna skivor. Det går enklast med en tunn vass kniv eller på mandolin.

  2. Lägg jordgubbar och mango på tallrikar. Hacka nötterna.

  3. Lägg en glasskula på varje tallrik och strö över nötter. Ringla över dadelsirap eller honung. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?