Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkaka med jordgubbar

En mandelkaka går snabbt att göra med mandelmjöl, som man numera hittar i de flesta butiker.

Mandelkaka med jordgubbar
Mandelkaka med jordgubbar
Mandelkaka med jordgubbar

Jordgubbar med lönnsirap på mandelkaka

  • 1 ljordgubbar
  • 1 dllönnsirap
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 tskvaniljsocker- äkta

Kaka

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlmandel- mald, eller mandelmjöl
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 mskvatten

Garnering

  • 0,5 dlmandelflarn- rostade

Gör så här

  1. Kaka: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner dem i äggsmeten tillsammans med smör och hett vatten. Blanda väl.

  2. Häll smeten i en form, ca 25 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skiva jordgubbarna och blanda dem med lönnsirap. Vispa grädden hårt och vänd ner yoghurt och vaniljsocker.

  4. Skär kakan i nio rutor. Toppa varje bit med gräddyoghurt och jordgubbar. Garnera med mandelflarn.

Vad tyckte du om receptet?