Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbar med kryddig citronmascarpone


De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar och den italienska citronlikören limoncello.

Jordgubbar med kryddig citronmascarpone

Jordgubbar med kryddig citronmascarpone

Jordgubbar med kryddig citronmascarpone

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 250 gmascarpone
  • 2 msklimoncello (citronlikör)- + extra till ­servering

Kryddsocker:

  • 0,5kanelstång
  • 6svartpepparkorn
  • 4 mskströsocker
  • skal- rivet av 1/4 citron

Gör så här

  1. Kryddsockret: Dela kanelstången i bitar. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.

  2. Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret. Blanda försiktigt och låt dra tills sockret löst sig, 10-15 minuter.

  3. Blanda mascarponen med resten av kryddsockret och limoncellon.

  4. Fördela jordgubbarna i 4 glas. Klicka mascaropnekrämen över och droppa på lite extra limoncello.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök