Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbar med frostig kokos och macadamia

Jordgubbarna får sällskap av söta nötter och kokosflagor som steks frasiga i panna. Kokosflagor finns i välsorterade matbutiker och i hälsokostbutiker.

Jordgubbar med frostig kokos och macadamia
Jordgubbar med frostig kokos och macadamia
Jordgubbar med frostig kokos och macadamia
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 1 dlmacadamianötter- (ca 50 g)
  • 2 mskflorsocker- + 2 msk + 1 1/2 msk
  • 1 dlkokosflagor
  • 250 gkvarg- (10 %)

Gör så här

  1. 1. Blanda macadamianötter och 2 msk florsocker i en stekpanna. Värm på medelvärme och rör hela tiden tills sockret börjar smälta. Häll upp på bakplåtspapper.

  2. Häll 2 msk florsocker i pannan och låt det knappt smälta. Häll i kokosen, blanda om och stek tills den fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

  3. Snoppa jordgubbarna och halvera om de är stora. Blanda kvargen med 1 1/2 msk florsocker. Bred ut på assietter. Toppa med jordgubbar, kokos och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!