Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbar med aprikoser och mandel

Jordgubbar med aprikoser och mandel är en snabblagad dessert. Amarettoinlagda aprikoser är lyxigt och har en rejäl dos vuxensmak. Ska barn äta så använd i stället vanliga aprikoser i sockerlag. Köp gärna spansk mandel, så kallad Marconamandel, som är extra knaprig.

Jordgubbar med aprikoser och mandel
Jordgubbar med aprikoser och mandel
Jordgubbar med aprikoser och mandel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gjordgubbar
  • 1 burkaprikoser- i amaretto (370 g) eller aprikoser i sockerlag
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker- med äkta vanilj
  • 2 dlmarängtoppar- eller krossade maränger
  • 50 gmandlar- rostade, gärna spanska

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Spara två av dem till garnering. Dela aprikoserna och spara 1 dl av lagen. Blanda jordgubbarna med aprikoser och lag.

  2. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker.

  3. Varva grädde, frukt, maräng och mandlar i glas. Delade  de sparade jordgubbarna. Toppa glassen med en halverad jordgubbe.

Vad tyckte du om receptet?