Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubb- och chilisalsa

Servera salsan till smakrika ostar som tallegio, manchego eller robiola. Passar som förrätt och dessert eller varför inte på buffébordet. Låt salsan stå och marinera en stund innan servering, men spara inte för länge i kyl, då tappar jordgubbarna sin spänst.

Jordgubb- och chilisalsaJordgubb- och chilisalsaJordgubb- och chilisalsa
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 gjordgubbar
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbalsamico- crèma di
  • 1 msksherryvinäger
  • 23 tskröd chili- finhackad
  • 2 tskrosmarin- finhackad färsk
  • salt
  • peppar
  • 200 gtaleggio- (eller annan smakrik dessertost)
  • 1 näverucolasallad

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i små bitar. Häll olivolja, crèma di balsamico och sherryvinäger över jordgubbarna. Rör ner rosmarin och chili. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

  2. Låt salsan marinera cirka 20 minuter. Servera med tallegio i skivor och rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök