Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordärtskockssoppa med varm svampsallad

Jordärtskockssoppa med varm svampsallad är en värmande och god soppa. Jordärtskockan är en söt och nötig rotfrukt som passar perfekt till soppa.

Jordärtskockssoppa med varm svampsalladJordärtskockssoppa med varm svampsalladJordärtskockssoppa med varm svampsallad
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gjordärtskockor
  • 1gul lök
  • 1äpple- syrligt
  • 1 mskolivolja
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong- eller grönsaks­buljongtärningar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Svampsallad

  • 4 dltrattkantareller
  • 1schalottenlök
  • 2 kvistargrönkål
  • 1 msksmör
  • 1gulbeta- liten
  • 1morot- liten, violett
  • 2 krmsalt

Garnering

  • olivolja
  • rapsfrön

Gör så här

  1. Skala och tärna jordärtskockor och lök. Kärna ur och tärna äpplet.

  2. Fräs jordärtskockor, lök och äpple i olja 2–3 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna.

  3. Låt soppan sjuda under lock tills skockorna är mjuka, 15–20 min.

  4. Mixa soppan slät med crème fraichen. Krydda med vinäger, salt och peppar.

  5. Svampsallad: Ansa kantarellerna. Skala och finhacka  löken. Repa grönkålen från kvistarna och lägg bladen i kallt vatten.

  6. Skrubba beta och morot och hyvla dem tunt på mandolin. Lägg dem i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.

  7. Stek svamp och lök i smör och vänd ner kål och rotfrukter precis före servering. Krydda med salt. Garnera soppan med olja och rapsfrön och servera salladen till.

Vad tyckte du om receptet?