Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd

Recept på jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd. Det går utmärkt att byta ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong, soppan blir lika god vegetarisk.

Jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd
Jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd
Jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gjordärtskockor
  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja
  • 8 dlvatten
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 tärningarhönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsksalt

Ost- och paprikabröd

  • 4 skivorvitt bröd
  • 100 gost- riven (17 %)
  • 1 tskpaprikapulver

Garnering

  • evsmörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs jordärtskockor och lök i  1 msk olivolja i en gryta.

  2. Tillsätt vatten, grädde och vin och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 20 min.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt.

  4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ost och paprikapulver. Strö osten på brödskivorna.

  5. Gratinera mitt i ugnen 7-10 min. Droppa 1 msk olja på soppan och servera med bröden. Garnera eventuellt med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?