Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordärtskockssoppa med krutonger

En mixad grönsakssoppa är verkligen enkelt att laga och värmer härligt så här års. Låt var och en krydda sin soppa med knapriga krutonger.                1 Skala jordärtskockorna och skär större i bitar. Skala och hacka löken. Koka mjuka under lock i fond och grädde, 15-20 minuter. 2 Mixa soppan slät. Smaksätt med citron, salt och peppar. 3 Toppingen: Skär brödet i tärningar. Tärna äpplet. Stek brödet i olivolja tills det har fin färg. Blanda i äpple och solroskärnor mot slutet. Ta från värmen och blanda i osten. 4 Servera soppan i varma djupa tallrikar och strö toppingen över.

Jordärtskockssoppa med krutonger
Jordärtskockssoppa med krutonger
Jordärtskockssoppa med krutonger
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 gjordärtskockor
  • 1gul lök
  • 1 lvatten
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Topping

  • 3 skivorformbröd- stora,typ roast¿n toast
  • 1grönt äpple
  • olivolja
  • 0,5 dlsolroskärnor
  • 2 dlparmesan- grovriven

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök