Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig jordärtskockssoppa. Frysta jordärtskockor i skivor är en smart, rätt billig genväg och finns bland annat att köpa från märket Magnihill. Det är just jobbet att skala de små skockorna som man drar sig för.
Skala och skiva potatisen. Skala och finskiva lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en gryta. Häll över 1,2 liter vatten och tillsätt skockor, potatis, grädde och buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 15 min tills allt är mjukt.
Mixa soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Smaksätt med -citronsaft och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Toast: Bred senap på hälften av brödskivorna och lägg på ostskivor. Lägg över resterande bröd och tryck ihop. Bred 2 msk smör över skivorna. Grilla toasten i ett toastjärn eller stek dem i stekpanna med en tyngd över. Strö över 1/2 tsk flingsalt.
Häll soppan i skålar och servera med nygrillad toast.