Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator


jordärtskockssoppa

Servera soppan till kantarelltoast.


jordärtskockssoppa

jordärtskockssoppa

jordärtskockssoppa
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIN

Ingredienser

  • 400 gjordärtskocka
  • 1 msksmör- att steka i
  • 1vitlöksklyfta
  • 1kycklingbuljong- tärning
  • 6 dlvatten
  • 1,5 dlvitt vin
  • 2,5 dlgrädde-
  • 0,5 tsksalt
  • 23 krmsvartpeppar
  • citron

Gör så här

  1. Skölj, skala och dela jordärtskockorna i grova bitar. Lägg dem i en skål med kallt vatten med pressad citron i, så mörknar inte skockorna.

  2. Smält smöret i en kastrull. Låt jordärtskockorna rinna av i ett durkslag och stek lite lätt, utan att bryna.

  3. Lägg i vitlöksklyftan och rör om. Lägg i buljongtärningen, vatten och vin. Låt koka cirka 15 minuter.

  4. Tillsätt grädde och sjud på svag värme, tills skockorna blivit mjuka. Känn med en potatissticka. Smaka av med salt och peppar.

  5. Mixa soppan strax före servering. Soppan går bra att förvara i kylskåp. Dekorera med en färsk örtkrydda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök