Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordärtskockssallad

Citronsaften i dressingen gör att jordärtskockorna inte mörknar.

Jordärtskockssallad
Jordärtskockssallad
Jordärtskockssallad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gjordärtskockor
  • 0,5citron- pressad saft
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 grucola

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten.

  2. Blanda citronsaften med olja, vatten, salt och peppar.

  3. Skär jordärtskockorna i tunna skivor, helst på mandolin. Häll över dressingen. Blanda ner rucolan och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?