Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Soppan går utmärkt att förbereda. Rödingen bakas strax före servering.
Röding: Sätt ugnen på 100°. Blanda citronskal och citronsaft med dragon och 2 msk olivolja. Skär varje rödingfilé i 2 portionsbitar.
Pensla en plåt med 1 msk olivolja. Lägg rödingen på plåten och pensla med lite av citron- och dragonmarinaden. Salta rödingen och ugnsbaka den mitt i ugnen ca 15 min. Dra bort skinnet och pensla filéerna med resten av marinaden.
Soppa: Skala och skär lök och jordärtskockor i mindre bitar. Fräs dem i olivolja i en kastrull. Häll på vin, vatten och fond. Koka under lock ca 5 min.
Tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
Fördela soppan i tallrikar och lägg i rödingfiléerna.