Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordärtskocksoppa med citron- och dragonbakad röding

Soppan går utmärkt att förbereda. Rödingen bakas strax före servering.

Jordärtskocksoppa  med citron- och  dragonbakad röding
Jordärtskocksoppa  med citron- och  dragonbakad röding
Jordärtskocksoppa  med citron- och  dragonbakad röding
Jordärtskocksoppa med citron- och dragonbakad röding Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gjordärtskockor
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlvin- torrt vitt
  • 1 dlvatten
  • 0,5 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Röding

  • 2rödingfiléer- (à 160 g)
  • 1 mskdragonblad- hackad
  • 2 mskolivolja- + 1 msk olivolja
  • 1 tsksalt
  • 0,5citron- rivet skal och saft

Gör så här

  1. Röding: Sätt ugnen på 100°. Blanda  citronskal och citronsaft med dragon och 2 msk olivolja. Skär varje rödingfilé i 2 portionsbitar.

  2. Pensla en plåt med 1 msk olivolja. Lägg rödingen på plåten och pensla med lite av citron- och dragonmarinaden. Salta rödingen och ugnsbaka den mitt i ugnen ca 15 min. Dra bort skinnet och pensla filéerna med resten av marinaden.

  3. Soppa: Skala och skär lök och jordärtskockor i mindre bitar. Fräs dem i olivolja i en kastrull. Häll på vin, vatten och fond. Koka under lock ca 5 min.

  4. Tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar.

  5. Fördela soppan i tallrikar och lägg i rödingfiléerna.

Vad tyckte du om receptet?