Recept: Anna Wendt
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordärtskockskräm med grillad portabello, körvel och potatischips är en riktig festmiddag! Len jordärtskockskräm, grillad, fylld och gratinerad svamp serveras med knapriga chips.
Tänd grillen och lägg kolen på den ena sidan.
Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på grädde så att det täcker. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills grädden kokat in i skockorna. Mixa till en slät kräm med mixerstav och smaka av med fond. Krydda med salt och peppar.
Fylld portabello: Skär bort stjälken på svamparna. Lägg hattarna åt sidan och finhacka stjälkarna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bort kanterna på brödet och skär eller smula inkråmet i små bitar. Plocka bladen från timjankvistarna.
Fräs svamp, lökhack, brödbitar och timjan i smör 2–3 min.
Pensla svamphattarna runtom med olja. Grilla dem direkt (över glöden) 2–3 min på varje sida tills de fått grillränder. Lägg svamparna över indirekt värme (vid sidan av glöden) med den kupade sidan nedåt. Fördela hacket i svamparna och toppa med riven ost. Sätt locket på grillen och grilla svamparna ca 15 min tills de är gyllene.
Servera svampen med jordärtskockskräm. Smula över potatischipsen och toppa med citronolivolja och körvel.
Recept: Anna Wendt