Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jollof-ris är en klassisk västafrikansk rätt som både kan göras vego, med fisk eller kött. Här byts det vita riset ut mot svenskproducerat havreris, vilket gör rätten mer klimatsmart.
Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda dem med 1 tsk salt.
Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala och strimla löken.
Fräs paprika och lök i 3 msk olja i en panna i ca 3 min. Blanda i tomatpuré, curry och timjan och låt fräsa i ytterligare ca 1 min. Blanda i havreriset och häll över tomatkross och 4 dl vatten. Tillsätt lagerblad och tabasco och krydda med 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka utan lock i ca 8 min.
Stick ner fiskbitarna i havreriset och koka i ytterligare ca 5 min.
Servera jollof-havreriset med sallad och extra tabasco.