Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jitterbuggare

Mördeg möter maräng i en spröd jitterbuggare som blivit orättvist bortglömd! Så här gör du dem enkelt steg för steg.

Jitterbuggare
Jitterbuggare
Jitterbuggare

Mördeg

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 dlströsocker
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2äggulor

Maräng

  • 2äggvitor
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. 

    Foto: Ulrika Pousette

    jitteburgare-recept

  2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock på ett bakplåtspapper, degen ska täcka hela papperet. Lägg gärna en fuktig, tunn trasa under papperet så glider det inte på köksbänken.

    Foto: Ulrika Pousette

    jitteburgare-recept-3

  3. Vispa äggvitorna fluffiga i en ren, torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

    Foto: Ulrika Pousette

    jitteburgare-marang

  4. Bred marängsmeten på degen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av papperet på samma sätt som en rulltårta. Lägg rullen i frysen 15–20 min så går det lättare att skära den. Sätt ugnen på 175°.

    Foto: Ulrika Pousette

    jitteburgare-recept-5

  5. Skär rullen i drygt centimetertjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från bakplåtspapperet. Låt kallna på galler.

    Foto: Ulrika Pousette

    jitteburgare-recept-bild

  6. Tips! Kakorna går utmärkt att frysa.

Vad tyckte du om receptet?