Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mördeg möter maräng i en spröd jitterbuggare som blivit orättvist bortglömd! Så här gör du dem enkelt steg för steg.
Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
Foto: Ulrika Pousette
jitteburgare-recept
Kavla ut degen ca 3 mm tjock på ett bakplåtspapper, degen ska täcka hela papperet. Lägg gärna en fuktig, tunn trasa under papperet så glider det inte på köksbänken.
Foto: Ulrika Pousette
jitteburgare-recept-3
Vispa äggvitorna fluffiga i en ren, torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
Foto: Ulrika Pousette
jitteburgare-marang
Bred marängsmeten på degen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av papperet på samma sätt som en rulltårta. Lägg rullen i frysen 15–20 min så går det lättare att skära den. Sätt ugnen på 175°.
Foto: Ulrika Pousette
jitteburgare-recept-5
Skär rullen i drygt centimetertjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från bakplåtspapperet. Låt kallna på galler.
Foto: Ulrika Pousette
jitteburgare-recept-bild
Tips! Kakorna går utmärkt att frysa.