Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jitterbuggare - klassiska småkakor av mördeg och maräng.
Mördeg: Lägg vetemjöl, strösocker, smör i bitar och äggula i skålen till matberedaren, med kniven monterad. Mixa snabbt ihop till en deg. Låt den vila inplastad i kylen.
Maräng: Vispa äggvitorna i en ren bunke med ren visp till hårt skum, tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Marängen ska bli tjock och blank.
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en kaka, cirka 16 × 30 cm. Fördela marängen på kakorna och rulla ihop från långsida, som till en rulltårta. Lägg upp rullen på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem kallna på bakgaller. Förvara kakorna i kakburkar med lock! Kakorna går bra att frysa.
Recept från Mitt kök