Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jerk-kryddad laxkub

En snabb halstring av den rökta laxen gör att den jamaikanska kryddningen får extra skjuts.

Jerk-kryddad laxkub
Jerk-kryddad laxkub
Jerk-kryddad laxkub
Jerk-kryddad laxkub Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 gkallrökt lax- i bit

kryddblandning

  • 2 tsktimjan- torkad
  • 1 tskkryddpeppar- mald
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 tskfarinsocker
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 tskflingsalt
  • 1 mskrapsolja

Citronsalsa

  • 1citron- liten tunnskalig
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • babyspenat- färsk
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Citronsalsa: Skölj citronen väl i hett vatten. Skär den i bitar. Mixa bitarna tillsammans med socker och salt. Blir salsan tunn och rinnig kan man låta den rinna av i en sil ca 5 min. Kan förberedas några dagar före festen.

  2. Blanda kryddblandningen. Skär bort skinnet och ta bort ev ben från laxen. Gnid in laxen med olja och strö kryddblandningen jämnt över laxen. Gnid in den lätt.

  3. Halstra laxen i torr, het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  4. Skär laxen i tärningar och lägg dem på spenatblad lagda på knäckebröd. Garnera med en liten klick citronsalsa.

Vad tyckte du om receptet?