Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime

Jamaicansk jerkkrydda är en kryddblandning med mustiga kryddor, muskovadosocker och vinäger som ger fantastiskt god smak till kyckling, kött eller fisk.

Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime
Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime
Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime
Foto: Charlie Drevstam

Jerk chicken med rostad sötpotatis och lime

  • 1kyckling- hel gärna ekologisk (ca 1,3 kilo)
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 tskkryddpeppar- hel
  • 1,5 tsktimjan
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 krmmuskot- mald
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 1,5 mskingefära- färskriven
  • 2,5 tskvitvinsvinäger
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt

Tillbehör

  • 2sötpotatisar
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 3salladslökar
  • 1 krukakoriander
  • 1 dlgräddfil
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och finhacka chilin. Stöt kryddpepparn grovt i mortel. Blanda chili och kryddpeppar med övriga kryddor, socker, ingefära, vinäger, olja och salt.

  2. Torka av kycklingen. Lägg den i en smord ugnssäker form. Gnid in den med kryddblandningen. Stek mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 70 grader, ca 1 timme och 15 min.

  3. Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda den med olja och salt i en ugnssäker form. Ställ potatisformen bredvid kycklingen i ugnen när ca 40 min återstår av kycklingens tillagningstid.

  4. Ansa och finstrimla salladslöken. Strö löken över sötpotatisen och toppa med koriander.

  5. Servera kycklingen med skyn, den rostade sötpotatisen, en klick gräddfil och limeklyftor.

    Foto: Charlie Drevstam

    Jerk chicken recept

Vad tyckte du om receptet?