Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jamaicansk jerk chicken med chorizo, grillad majs och limesmör. Jerkkrydda smaksätter kycklingen och ger den en riktigt härlig och mustig smak. Det finns lika många varianter på jerkkrydda som det finns currykrydda, men kryddpeppar finns oftast med i kryddblandningen.
Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i 3–4 bitar vardera. Trä upp bitarna växelvis med chorizon på små grillspett. Blanda alla kryddorna och strö dem över. Låt stå i kylen i ca 2 tim.
Sallad: Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och -tärna paprikan. Ansa och strimla -salladslöken. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i bitar.
Blanda bönor, paprika, lök och ananas med olja, vinäger, socker och salt. Repa koriandern och blanda i den precis före servering.
Majs: Dra bort blasten från majskolvarna och skär majskolvarna i ca 3 cm breda bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Blanda i limeskal, limesaft, tabasco och salt. Förvara smöret i rumstemperatur tills det ska serveras.
Grilla spetten runtom indirekt (vid sidan av glöden) tills de är genomgrillade. Lägg dem sedan över glöden en kort stund så att de får fin färg. Grilla majsen över glöden tills den fått fin färg. Servera spetten med bönsallad, majs och limesmör.