Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jerk är en smakrik karibisk kryddblandning med jamaicanskt ursprung. Det passar bra att servera kycklingen till ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Jerkkrydda: Blanda ihop alla ingredienser till kryddblandningen.
Jerk chicken: Sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in vitlöken i kycklingen och salta runtom.
Strö över jerkkrydda över hela kycklingen och lägg den i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över hälften av oljan.
Skala och dela lökarna, dela vitlöken på mitten och lägg bredvid kycklingen. Skär ananasen i bitar och lägg bitarna bredvid kycklingen. Dela chilin och lägg den också på sidan om.
Ringla över andra hälften av oljan över tillbehören.
Sätt in formen i ugnen i cirka 50-60 minuter, tills kycklingen är färdig (man kan skära i kycklingen och se om det kommer upp genomskinlig köttsaft eller så ska innertemperaturen vara 70-75 grader). Vänd på alla tillbehören ett par gånger under tiden.
Recept från Mitt kök