Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jerk chicken

Jerk är en smakrik karibisk kryddblandning med jamaicanskt ursprung. Det passar bra att servera kycklingen till ugnsbakade sötpotatisklyftor.

Jerk chicken
Jerk chicken
Jerk chicken
Foto: Joel Wåreus

Jerkkrydda

  • 2 msklökpulver
  • 1 msktimjan- eller oregano, torkad
  • 1 tskkryddpeppar- malen
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 3 krmmuskot- riven
  • 1 tskkanel- malen
  • 1 mskbrun farinsocker
  • 2 krmcajennepeppar

Jerk chicken

  • 1 storgårdskyckling- gärna majskyckling
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • salt
  • 4 mskolja- till exempel rapsolja eller majsolja
  • 2gula lökar
  • 2vitlökar- hela
  • 1ananas
  • 2röda chili

Gör så här

  1. Jerkkrydda: Blanda ihop alla ingredienser till kryddblandningen.

  2. Jerk chicken: Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Gnid in vitlöken i kycklingen och salta runtom.

  4. Strö över jerkkrydda över hela kycklingen och lägg den i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över hälften av oljan.

  5. Skala och dela lökarna, dela vitlöken på mitten och lägg bredvid kycklingen. Skär ananasen i bitar och lägg bitarna bredvid kycklingen. Dela chilin och lägg den också på sidan om.

  6. Ringla över andra hälften av oljan över tillbehören.

  7. Sätt in formen i ugnen i cirka 50-60 minuter, tills kycklingen är färdig (man kan skära i kycklingen och se om det kommer upp genomskinlig köttsaft eller så ska innertemperaturen vara 70-75 grader). Vänd på alla tillbehören ett par gånger under tiden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök