Läs också:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med oxfilé, färska örter, vitlök och svamp. Lättlagat recept skapat av stjärnkocken Jennie Walldén.
Riv ostronskivlingen i bitar. Stek den i 1 msk olja i en rykande het panna tills den blir gyllene och knaprig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg svampen åt sidan.
Halvera oxfilén på mitten och skär den i tunna skivor. Bryn köttet i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg köttet åt sidan.
Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skala och hacka vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på grädde och fond och tillsätt örterna. Låt puttra i ca 5 min.
Koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan 1 minut mindre än anvisning på förpackningen. Hacka persiljan.
Blanda ner svamp och kött i såsen och koka upp snabbt. Häll av pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med hälften av persiljan. Strö över resterande persilja och servera genast.
Läs också:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker