Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tillaga en god och krispig thaikyckling med ris och dippsås.
Börja med dippsåsen. Blanda fisksås, lime, socker, riven vitlök, ingefära och chili och rör tills sockret smält. Lägg till sist i korianderbladen. Ställ åt sidan.
Skär kycklingen i cirka 2x3 centimeter bitar.
Blanda rismjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan till skum och vänd ner i smeten. Blanda ner kycklingbitarna i smeten.
Hetta upp en djup stekpanna med cirka 3 centimeter olja i botten. Oljan ska vara 180 grader, om man lägger i en bit bröd ska den bli gyllene och frasig på en minut.
Stek kycklingbitarna i oljan, lite i taget så oljan inte kyls ner, då kokar kycklingen i stället för att stekas. Låt kycklingen bli gyllene och frasig, lägg sedan på dubbelvikt hushållspapper att rinna av.
Skär ner broccolin i buketter, skala och skär även stammen i tunna bitar. Stek allt i en stekpanna. När det fått färg och mjuknat, slå på soja och låt det fräsa ihop någon minut.
Servera kycklingen med såsen, kokt ris och sojasekt broccoli.
Recept från Mitt kök