Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ibland vill man bjuda på riktigt maffiga bullar då kan man göra de här.
Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör. Tillsätt mjölk och låt degvätskan bli fingervarm. Blanda lite av degvätskan med jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på margarin eller smör på den nedre halvan av plattan. Strö på socker och kanel. Vik över den andra deghalvan. Skär plattan i 12 remsor. Vrid och forma till en stor knut. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Recept från Mitt kök