Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jättebullar



Ibland vill man bjuda på riktigt maffiga bullar då kan man göra de här.

Jättebullar


Jättebullar


Jättebullar


ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 100 gmargarin- eller smör
  • 3 dlmjölk
  • 0,75 dlsirap- ljus
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 1011 dlvetemjöl- ca
  • 75 gmargarin- rumstempererat eller smör
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskkanel
  • 1ägg- till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör. Tillsätt mjölk och låt degvätskan bli fingervarm. Blanda lite av degvätskan med jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på margarin eller smör på den nedre halvan av plattan. Strö på socker och kanel. Vik över den andra deghalvan. Skär plattan i 12 remsor. Vrid och forma till en stor knut. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

  3. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök