Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gremolata är en blandning av finrivet citronskal, persilja och vitlök. Blandningen är inte bara god till färsen utan passar också att strössla över pastan
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Blanda ner ägget och färsen.
Häll ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper. Forma till en platt rundel, ca 24 cm i diameter.
Skär tomater och squash i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivoljan, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 20 min tills färsen är klar.
Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persiljan och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.
Koka pastan.
Strö lite av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om. Blanda grönsakerna med pastan och smaka av med salt och peppar.