Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Japansk carbonara

Japansk carbonara får god sälta av misopastan och havssmak av noribladen.

Japansk carbonaraJapansk carbonaraJapansk carbonara
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gspaghetti
  • 250 gsojabönor- frysta
  • 300 gchampinjoner
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskmisopasta
  • 2ägg- stora
  • 1noriblad
  • 1 dlparmesan- riven
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt bönorna koka med när ca 2 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet men spara ca 1 1/2 dl.

  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i 1 msk smör ca 5 min.

  3. Vispa ihop miso, ägg, 2 tsk vitvinsvinäger och 1/2 tsk salt. Finstrimla noribladet. Vänd ner svamp, lök, misoblandning och noriblad i pastan. Tillsätt pastavatten och parmesan. Servera direkt.

  4. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

  5. Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?