Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att snabba på tidsåtgången används en mandolin med strimmelfunktion. Gräddmjölken kokas upp separat i en kastrull under tiden potatisen strimlas, då går det fortare i ugnen!
Sätt ugnen på 200°. Koka upp grädde, mjölk, salt, peppar och 1 msk ansjovisspad i en kastrull.
Skala och strimla potatisen, använd gärna mandolin med strimmelfunktion. Skala och finskiva löken. Strimla ansjovisen.
Varva potatis, ansjovis och lök i en smord ugnssäker form, gärna en lite större form så förkortas tiden i ugnen.
Häll över den heta gräddblandningen. Strö över ströbröd och hyvla över smör.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg.