Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Janssonspaj. Pajen smakar nästan som Janssons frestelse, kryddig med god sälta.
Blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°.
Skiva potatisen. Ansa och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör ca 5 min. Fördela potatis och lök i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gräslök.
Häll blandningen i pajskalet. Strö på ost. Grädda ca 40 min. Garnera med gräslök.
Foto: Ulrika Pousette
janssonpaj