Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med lax istället för ansjovis. Jag har också valt en magrare grädde eftersom laxen innehåller en del fett. Laxjansson har sin givna plats på buffén till jul, påsk och midsommar.

Janssons frestelse med lax
Janssons frestelse med lax
Janssons frestelse med lax
Janssons frestelse med lax Foto: Lars Paulsson

Janssons frestelse med lax

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 750 gpotatis- mjölig
  • 300 ggravad lax
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 4 dlmatlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna.

  2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär laxen i strimlor.

  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren och avsluta med lax och dill.

  4. Häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen 50-60 minuter.

Vad tyckte du om receptet?