Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse med lamm

En variant på Janssons frestelse, där ansjovisen ersatts med lammfärs.

Janssons frestelse med lamm
Janssons frestelse med lamm
Janssons frestelse med lamm
Janssons frestelse med lamm Foto: Agneta Thorsèn

Lammfrestelse

  • 1,2 kgpotatis
  • 1lök- stor, gul
  • 1 msksmör
  • 600 glammfärs
  • 1 msktimjan- torkad
  • 2,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 dlmellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och strimla potatisen. Skala och hacka löken. Fräs  löken i smör ca 2 min. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått färg. Krydda med timjan, 1 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Lägg hälften av potatisstrimlorna i en smord ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt och fördela färsen ovanpå. Lägg på resten av potatisen och strö över 1/2 tsk salt. Häll på grädden.

  4. Tillaga mitt i ugnen 45–60  min tills potatisen är mjuk.

Vad tyckte du om receptet?