Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på Janssons frestelse, där ansjovisen ersatts med lammfärs.
Sätt ugnen på 200°.
Skala och strimla potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör ca 2 min. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått färg. Krydda med timjan, 1 1/2 tsk salt och peppar.
Lägg hälften av potatisstrimlorna i en smord ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt och fördela färsen ovanpå. Lägg på resten av potatisen och strö över 1/2 tsk salt. Häll på grädden.
Tillaga mitt i ugnen 45–60 min tills potatisen är mjuk.