Tips!
Det är också gott att smaksätta Jansson med 2 dl hackad dill, som varvas med de övriga ingredienserna.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk Janssons frestelse med potatis och ansjovis som blir extra god med kaviar och purjolök. En ny favorit!
Sätt ugnen på 200°. Ansa och strimla purjolöken. Stek den i 2 msk smör tills den mjuknat. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
Varva potatis, purjolök och ansjovisfiléer i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
Vispa ihop grädde, mjölk och kaviar och häll i formen. Droppa över ansjovisspadet. Strö över ströbröd och klicka på 3 msk smör.
Grädda mitt i ugnen i ca 50 min tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg.
Det är också gott att smaksätta Jansson med 2 dl hackad dill, som varvas med de övriga ingredienserna.