Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse à la vego - utan ansjovis

En snabblagad lakto-vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn. I ingredienslistan finns ersättningsalternativ för en hel-vegetarisk rätt. 

Janssons frestelse à la vego - utan ansjovis
Janssons frestelse à la vego - utan ansjovis
Janssons frestelse à la vego - utan ansjovis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3 msksmör- alternativ: mjölkfritt margaring
  • 400 gpotatis
  • 1,5 dlmjölk- alternativ: havrebaserad mjölk
  • 1,5 dlvispgrädde- alternativ: havrebaserad grädde
  • 1 tsksalt
  • 1 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 0,5 dlkapris
  • 1 mskströbröd

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör i en stekpanna.

  2. Skala och strimla potatisen. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt potatis och salt. Koka potatisen sakta tills den är mjuk, ca 10 min.

  3. Sätt ugnen på 250°.

  4. Hacka oliver och kapris. Blanda ner  lök, oliver och kapris i potatisen och häll över i en gratängform. Strö över ströbrödet och hyvla över 2 msk smör.

  5. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått fin färg.

    vegetarisk-jannsons-frestelse-recept

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska rätter till julbordet hittar du nedan: